Na regionálne trhy práce prišli prvé europeniaze - Horníková, Zuzana
V niektorých slovenských krajoch sa rozbiehajú prvé projekty financované z programu Phare zamerané na regionálnu politiku zamestnanosti. Najviac podporených projektov (25) je z Prešovského kraja. Snaha samospráv o reguláciu regionálneho trhu práce. Prioritné regióny na realizáciu grantov sú na Východe Slovenska.