SAPARD zatiaľ viac vychováva, ako dotuje - Janků, Jana
SAPARD - Special Accession Program for Agriculture and Rural Development. Fond začal na Slovensku učiť úradníkov, podnikateľov a samosprávy, ako získať peniaze z eurofondov. Podmienky získania dotácií z fondov. Výška sumy, ktorú môže SAPARD ponúknuť SR na r. 2000-2003. Pomalší rozbeh projektu SAPARD na Slovensku.