Automatická identifikace v logistice - Krampe, Horst
Identifikácia v logistike slúži k rozpoznávaniu logistických objektov v materiálovom toku. Klasifikácia automatickej identifikácie podľa fyzikálnych metód: optické, biometrické, galvanické, elektromagnetické. Tradičné metódy riešenia: systémy čiarového kódu, systémy OCR (Optical Character Recognition), systémy čipových kariet.