Význam Special Drawing Rights v súčasnom medzinárodnom menovom systéme - Jankovská, Anežka
Medzinárodný menový fond vytvoril umelú peňažnú jednotku - osobitné práva čerpania - Special Drawing Rights (SDR). Vývoj emisií a alokácií osobitných práv čerpania v doterajšom období. Úlohy a použitie SDR. Určovanie hodnoty, kurzu SDR. Určenie úrokovej miery SDR.