Obecné právní zásady Společenství v relaci k ochraně základních práv - Pikna, Bohumil
Problematika systému ochrany základných práv v rámci Európskej únie so zvláštnym zreteľom na judikatívnu funkciu Európskeho súdneho dvora pri koncipovaní základných práv v rámci všeobecných právnych zásad Spoločenstva. Otázky všeobecných právnych zásad Spoločenstva a ich špecifikácia v relácii na Chartu základných práv Európskej únie.