Európska komisia o reformách dôchodkových systémov v Európskej únii - Prachár, Ivan
V roku 2002 bola publikovaná "Spoločná správa Európskej komisie a Rady Európskej únie o primeraných a udržateľných starobných dôchodkoch" - prvá ucelená analýza národných stratégií reforiem dôchodkových systémov.