Nezávislosť centrálnej banky a postavenie Európskeho systému centrálnych bánk - Strieborný, Martin
Význam nezávislosti centrálnej banky pre efektívny výkon menovej politiky. Teoretické prístupy k nezávislosti centrálnych bánk. Nezávislosť Európskej centrálnej banky a Európskeho systému centrálnych bánk. Kritériá nezávislosti: funkčná, inštitucionálna, personálna a finančná nezávislosť.