Nové problémy súčasných medzinárodných vzťahov a medzinárodnej politiky - Koganová, Viera
Charakteristické rysy medzinárodných vzťahov a medzinárodnej politiky po páde komunistických režimov. Všeobecné negatívne tendencie a hrozby, ktoré vplývajú na integračné procesy v Európe, na medzinárodnú politiku a súčasný vývoj vo svete. Chudoba a migrácia obyvateľstva.