Transatlantické vzťahy a pozícia Slovenskej republiky - Mánik, Ivan
Nové výzvy vzťahov medzi Spojenými štátmi americkými a Európskou úniou po skončení studenej vojny. Analýza niektorých aktuálnych aspektov vzájomného partnerstva a súčasnej rivality dvoch lídrov svetového hospodárstva a medzinárodných politických vzťahov. Náčrt súvislostí a kontinuita ich vývoja. Vplyv na zapájanie sa SR do medzinárodného politického a hospodárskeho života.