Dánský zahraničněpolitický aktivismus po roce 1989 - Hořejšová, Tereza
Historické etapy vývoja zahraničnej politiky Dánska. Základné kamene dánskej zahraničnej politiky. NATO ako zabezpečenie dánskej bezpečnosti. Vzťah Dánska k Európske únii. Transformácia severskej spolupráce. Dánsky zahraničnopolitický aktivizmus ako logické východisko vyplývajúce z konca studenej vojny.