Nevojenské aspekty litevské bezpečnostní politiky - Waisová, Šárka
Chápanie tzv. kodaňskej školy, prostredníctvom ktorej sú skúmané nevojenské aspekty bezpečnostnej politiky Litvy. Politicko-geografická charakteristika Litvy. Oficiálne dokumenty litovskej bezpečnostnej politiky od vzniku samostatného štátu na začiatku 90. rokov minulého storočia až po súčasnosť. Pobaltský bezpečnostný komplex a regionálna bezpečnostná spolupráca Litvy s ostatnými pobaltskými štátmi a štátmi strednej Európy.