Retrospektívy a perspektívy Európskej únie - Šíbl, Drahoš
Počiatky západoeurópskej integrácie - Monnetova koncepcia medzinárodných vzťahov. Taktika liberalizácie pri rozvoji integračných procesov (päť princípov). Základné hodnoty Európskej únie, potvrdené v Zmluve o Európskej únii. Budúcnosť rozšírenej EÚ. SR ako spolutvorca budúcej podoby EÚ.