Tendence ekonomického vývoje v Evropské unii - Czesaný, Slavoj
Faktory, ktoré vplývajú na ekonomický vývoj v Európskej únii. Analýza vplyvu týchto faktorov na makroekonomický vývoj v EÚ, a to ako v dlhodobej, tak v krátkodobej perspektíve spätej s aktuálnym vývojom hospodárskeho cyklu vo svete. Vývojové trendy ekonomického rastu, zahraničného obchodu a inflácie. Štrukturálne pohyby. Zmeny menových a finančných podmienok.