Přínosy a náklady členství České republiky v Evropské unii - Chvojka, Petr
Systémové podchytenie ciest, spôsobov a determinantov, ktoré ovplyvňujú vývoj vzťahov príslušných prínosov a nákladov spojených so začlenením sa ČR do EÚ. Makroekonomické okolnosti zapájania sa krajín do Európskej únie. Predpoklady maximalizácie efektu zo začleňovania českej ekonomiky do Európskej únie.