Ekonomické názory v humanistickém díle Jana Amose Komenského - Bažantová, Ilona
Stručný životopis J.A. Komenského. Pohľad ekonomickej historiografie. Komenského úvahy o postavení chudobných a bohatých. Formulácia podmienok šťastia národa. Pedagogický prínos J.A. Komenského. Najvýznamnejšie Komenského diela.