Novela zákona umožnila tvorbu opravných položiek - Dobšovič, Dušan
Od 1. júna 2003 novelizácia rozširuje možnosti uznania odpisu nepremlčaných pohľadávok do daňových výdavkov. Trvalé upustenie od vymáhania nepremlčanej pohľadávky.