Organizácia krajín vyvážajúcich ropu - 40 rokov existencie - Grešš, Martin, 1978-
Objavenie ropy a jej priemyselná ťažba. Začiatky Organizácie krajín vyvážajúcich ropu - OPEC (Organisation of Petroleum Exporting Countries). Zakladajúce krajiny a stanovy organizácie. OPEC vo svetovom hospodárstve.