Hranice po vstupe do EÚ - Baťo, Rado
Z obsahu: Po vstupe do EÚ odpadnú colné kontroly na hraniciach s členmi. Vstup do EÚ automaticky neotvorí vnútorné hranice. Hranica s Ukrajinou musí spĺňať prísne štandardy. Slovensko nezačne automaticky uznávať schengenské víza. Schengen uvoľňuje pohyb osôb.