K problematice metodologie věd (zvláště pak věd ekonomických) z pohledu eticky (t.j. onto-antropologicko-eticky) nomologického - Kyprý, Vladimír
Kantovo filozofické chápanie morálneho zákona interpretovaného antropologicko-ontologicky. Ekonomická ľudská činnosť (a zákony ekonomickej ľudskej činnosti) vo vzťahu ku Kantovmu filozofickému chápaniu morálneho zákona.