Informační etika na internetu - Vaněk, Jiří
Pojem a využitie internetu. Východiská etiky pri práci s výpočtovou technikou. Postavenie špeciálnej "počítačovej etiky" a jej vzťah k všeobecnej etike. Etické problémy spojené so špecifikom internetovej prevádzky. Vzťah medzi informačnými technológiami, užívateľmi a poskytovanými informáciami.