Cesta eurodotácií roľníkom by mala byť menej kľukatá - Janků, Jana
Slovensko sa rozhodlo pre zjednodušený model priamych platieb. Roľníci ich nebudú dostávať podľa výšky produkcie, ale na hektár poľnohospodárskej pôdy. Musia ju udržiavať v poľnohospodársky dobrom stave zlučiteľnom s ochranou životného prostredia. Kandidátske krajiny budú dostávať len obmedzený objem. Podmienkou vyplácania priamych platieb je fungujúci IACS.