Několik poznámek k problematice odměňování vysokoškolských učitelů - Roth, Oto
Úvahy a diskusie, ktorých zmyslom je nachádzať systém odmeňovania, ktorý by motivoval, stimuloval k väčším a kvalitatívne lepším výkonom, ktorý by zlepšil konkurenčnú schopnosť vysokých škôl voči zahraničným vysokým školám i voči súkromnému hospodárstvu doma i v zahraničí.