Na zemepisné označenie monopol neexistuje - Fričová, Zuzana
Slovenská legislatíva v oblasti duševného vlastníctva je v súlade s právom EÚ, ostáva ešte upraviť technickú stránku, aby bola kompatibilita so štandardami v zahraničí. Dokončenie databázy. Ochranné známky spoločenstva - Community Trade Mark (CTM). Výhody CTM. Označenia pôvodu a zemepisné označenia. Zemepisné označenie nie je ochranná známka. Stanovenie súdov pre ochrannú známku. Vymožiteľnosť priemyselných práv.