Mestá a obce majú na výber viac variantov správy - Tarič, Jozef
Transformácia vodární a kanalizácií zahŕňa prenos vlastníctva majetku štátu na sedem vodárenských spoločností, ktorých akcionármi budú mestá a obce. Výhody a nevýhody privatizácie. Verejnoprospešná forma riadenia vo vodárenskom sektore. Možné formy správy mestských vodárenských spoločností.