Od dôchodkovej reformy obyvatelia očakávajú máločo dobré - Stovíčková, Jana
Slabá informovanosť obyvateľov Slovenska o dôchodkovej reforme. Tí, ktorí sa cítia málo informovaní, nevnímajú reformu pozitívne. Najdôveryhodnejšia zostáva Sociálna poisťovňa a za ňou nasledujú životné poisťovne a banky. Podľa celkového postoja k reforme je možné vyselektovať tri typy: optimista, opatrný a pesimista - charakteristika.