Hlavné črty reforiem zdravotníctva v Európe - Stanek, Vojtech
Základné roviny zdravotníckych reforiem v štátoch EÚ. Nástroje decentralizácie zdravotníckych služieb. Ukazovatele zdravotníctva vo vybraných krajinách. Spokojnosť so zdravotnou starostlivosťou. Stratégia reforiem a modely zdravotnej starostlivosti. Beveridgeov a Bismarcov model. Základné charakteristiky zdravotníckych systémov v niektorých krajinách Európy. Charakteristika systémov sociálneho poistenia.