Karty, které přinášejí klienty i tržby - Rysková, Světlana
Rýchly rozvoj platobných kariet, ktoré neplnia len funkciu sprostredkovania bezhotovostných platieb. Vydávajú ich banky spolu s firmami, obchodnými a hotelovými reťazcami, leteckými spoločnosťami, športovými klubmi atď. Sú to tzv. karty partnerské (Co-branded Cards) a karty klubové (Affinity Cards).