Prvá africká svetová vojna - Mata, Santiago
Dianie okolo Iraku odsunulo nespočetné problémy Afriky do tradičného nezáujmu ostatného sveta. Stručná etnická charakteristika subsaharskej Afriky. Konflikty v oblasti Ituri. Afrika po páde komunizmu.