Administratíva zamestnávanie cudzincov na Slovensku neblokuje - Fričová, Zuzana
Slovensko bude odo dňa vstupu do EÚ zaručovať občanom členských krajín EÚ právo uchádzať sa o ponúkané voľné pracovné miesta a voľne sa pohybovať na území krajiny. Potreba podania žiadosti o udelenie povolenia na prechodný pobyt. Povolenie je vždy viazané na konkrétny účel. Potrebné doklady. Povolenie na legálne zamestnanie získané z úradu práce. Odňatie povolenia. Kontrola nelegálneho zamestnávania cudzincov.