Japonská vláda sa opatrne púšťa do záchrany bánk - Záborský, Ján
Zlé finančné výsledky japonských bánk. V strate je aj prvá päťka najväčších japonských bánk. Štyri z nich vznikli v r. 2001 fúziou najväčších bánk v krajine. Banky sa snažia zbaviť malých klientov, ktorí majú problémy s platobnou disciplínou. Nedostatočná kapitálová primeranosť bánk. Dôsledky prísnych pravidiel. Daňové úvery.