Prvý krok v reforme sociálneho systému na Slovensku - Gottweisová, Alena
Od r. 2004 sa posilní zodpovednosť občanov za výšku ich dôchodkov. Občania sa budú môcť rozhodnúť, kedy odídu do dôchodku. Zníženie odvodového zaťaženia zamestnávateľov. Úprava systému valorizácie dôchodkov. Dôchodky podľa zásluh. Predĺženie dôchodkového veku na 62 rokov (u mužov i žien). Platenie pri práceneschopnosti.