Daň z darovania - Kalmanová, Vlasta
Problematika dane z darovania je riešená v zákone č. 318/1992 Zb. o dani z dedičstva, dani z darovania a dani z prevodu a prechodu nehnuteľností v znení neskorších predpisov. Tento zákon prešiel v roku 2002 rozsiahlou novelizáciou, ktorá sa v podstatnej miere dotkla aj zdaňovania darov. Nová úprava dane z darovania platí od 1.4. 2002, kedy nadobudol účinnosť zákon č. 107/2002 Z.z.