Spotrebné dane zvýšia infláciu, DPH spomalí spotrebu - Podstupka, Ivan
Zvýšenie spotrebných daní prinesie zvýšenie cenovej hladiny. Zvýšenie DPH (DPH je počítaná aj zo spotrebnej dane) sa prejaví spomalením rastu spotreby domácností. DPH zvýši aj zníži ceny. Stredná vrstva reformou príliš nezíska. Dopady na podnikateľov.