Medzinárodnú korupciu poháňa aj ponuková stránka - Pavlovičová, Iva
Vysoký stupeň dosahuje korupcia v krajinách tretieho sveta - pohlcuje štátne a hospodárske inštitúcie. V boji proti korupcii je najúčinnejší spoločný postup. Konvencia OECD o boji proti podplácaniu zahraničných verejných činiteľov v medzinárodných obchodných transakciách (r.1997). Nedostatky v postihu. Slovensko a konvencia. Prostredie u nás a postih v praxi. Good governance - "dobré spravovanie".