Univerzální model není - Jedlička, Jan
V poslednej dobe sa vo svete presadzuje trend zjednocovania dozoru nad finančným trhom do jedinej inštitúcie. Úloha centrálnej banky v dozore vo svete. Vzorom je Veľká Británia.