Válka a životní prostředí - Jernelöv, Arne
Autor - expert OSN na ekologické katastrofy - o pokusoch odhaliť vplyv ozbrojených konfliktov na prírodu. Dopady spôsobené zničením infraštruktúry. Dôsledky fyzických alebo chemických dopadov na zemský povrch. Účinky chemických látok použitých ozbrojenými silami.