EBOR má nové projekty na podporu ekonomiky - Kuruc, Radko
Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) hodnotí makroekonomickú situáciu na Slovensku pozitívne. Vývoj nezamestnanosti sa uberá správnym smerom, získavanie zahraničných investícií. Pomoc EBOR pri získavaní investícií formou financovania zahraničných firiem. Plánované investície EBOR na Slovensko v r. 2003. Potreba vybudovania lepšej infraštruktúry, aby investície smerovali aj na východ SR. Reálna konvergencia.