Základné determinanty svetovej demografickej situácie v prvej polovici 21. storočia - Kabát, Ladislav
Opatrenia na zamedzenie migračných pohybov v priemyselne vyspelých krajinách sveta. Vytváranie spoločensky nezdravého ovzdušia vo vzťahu k imigrantom v mnohých krajinách, i v krajinách EÚ a na Slovensku. Predkladajú sa fakty a štatistické odhady a zdôvodňuje sa nevyhnutnosť imigrácie pre priemyselne vyspelé krajiny sveta.