Cestovný ruch na Slovensku v prvom roku po druhej svetovej vojne - Sládek, Gustáv
Analýza znovuzrodenia cestovného ruchu na Slovensku v prvom mierovom roku 1946. Kvantitatívne ukazovatele ubytovacích zariadení. Vývoj návštevnosti a počtu prenocovaní v roku 1946. Štatistika kúpeľných miest. Cenová štatistika. Lokalizácia podnikov v území. Zahraniční turisti na Slovensku.