Negociačný priebeh a pozície poľnohospodárstva pri pričleňovaní SR k Európskej únii - Podolák, Alojz
Negociácia - približovanie - v rokoch 2000-2002 znamená prevzatie záväzkov pričleňovania k EÚ v obsahu 29 kapitol, prioritne záväzky kapitoly 7-Poľnohospodárstvo a s ňou súvisiacich 8 ďalších kapitol. Pokrok slovenského poľnohospodárstva v podmienkach transpozície a implementácie acquis communautaire. Zvyšovanie podielu poľnohospodárstva na celkovej pridanej hodnote, klesanie podielu agrozamestnanosti, vzrast agroobchodu SR k EÚ, liberalizácia agroobchodu.