Globalizácia a jej vplyv na vývoj medzinárodného podnikania - Baláž, Peter
Pojem globalizácia. Úloha štátu, inštitúcií a národnej ekonomiky v globalizačnom procese. Fakty o obrovských zmenách v globálnom hospodárskom systéme. Postavenie národných ekonomík v období globalizácie. Postavenie firiem v období globalizácie na príklade transnacionálnych korporácií. Majetkové spojenia. Globálne, regionálne a sektorové trendy. Fúzie a akvizície ako nová forma transnacionálnych korporácií.