Metódy vedeckej práce - Gonda, Vladimír
Klasifikácia a charakteristika niektorých metodologických postupov, ktoré sa často používajú vo vedeckej práci. Významové rozdiely pojmov metóda, metodika, metodológia, technika a štýl vedeckej práce. Podrobná charakteristika empirických metód skúmania (pozorovanie, meranie, experiment). Teoretické metódy (všeobecné metódy - vedecká abstrakcia, analýza a syntéza, indukcia a dedukcia). Špeciálne metódy - kvantitatívne, sociologické, systémové a komparatívne. Praktické príklady nesprávnych myšlienkových postupov.