Medzinárodná migrácia - Lipková, Ľudmila
História medzinárodnej migrácie pracovných síl. Príčiny medzinárodnej migrácie. Efekty medzinárodnej migrácie pracovnej sily. Význam medzinárodnej migrácie pre hospodársky vyspelé krajiny a pre rozvojové krajiny. Migračná politika Európskej únie a kandidátske štáty na členstvo v EÚ. Demografický vývoj v Európskej únii. Kandidátske štáty na členstvo v EÚ a očakávaná migrácia. Názory na voľný pohyb pracovných síl v rámci EÚ.