Rozšírenie bude stáť 70 miliárd eur
Podľa novej správy Európskej komisie celkové priame výdavky Európskej únie na rozšírenie o 10 krajín, vrátane Slovenska, dosiahnu za obdobie rokov 1990-2006 takmer 70 miliárd eur.