Historický prehľad maturitných skúšok - Blahová, Marína
Historický pohľad na vznik a pôvod maturitných skúšok. Pojem maturitná skúška. Maturitné skúšky v Československej republike. Legislatívne úpravy štúdia na stredných školách. Historický prehľad a vývoj maturitných skúšok na Slovensku.