Čínská hypermoderní byrokracie
Pohľad na čínsku transformáciu socializmu k autoritatívnemu systému s trhovou ekonomikou. Čínsky model trhového hospodárstva. Stručná charakteristika čínskej ekonomiky a jej transformačného procesu. Čína ako autoritatívna monarchia. Ruská politika voči Číne. Významné faktory, ktoré utužujú rusko-čínske vzťahy.