Jemen - Arabia felix na rozcestí - Raděj, Tomáš
Stručná charakteristika štátov Arabského polostrova. Politický život zálivových oblastí. Politické a ekonomické odlišnosti Jemenu od štátov Arabského poloostrova. Stručná história Jemenu. Vzťahy Jemenu so Saudskou Arábiou. Problémy s islamistami. Zvýšená spolupráca Jemenu s USA.