Na tretí pokus sa oklieštená revolúcia podarila - Schönwiesner, Roman
Prijatie reformy Spoločnej poľnohospodárskej politiky (CAP) EÚ. Neudržateľná situácia v poľnohospodárstve EÚ. Obmedzenie väzby medzi výškou platieb poľnohospodárom a objemom ich produkcie. Jednotná platba. Krátenie dotácií väčším farmám. Rôzne pohľady na reformu.