Slovak agriculture heading for the EU membership - Blaas, Gejza
Analýza ekonomických a politických rozdielov medzi poľnohospodárstvom na Slovensku a v členských krajinách EÚ z hľadiska budúceho pripojenia Slovenska k EÚ. Ukazuje sa, že zhoršenie podmienok trhu v prechodnom období komplikuje prebiehajúce predvstupové vyjednávanie, z čoho vyplýva oprávnená požiadavka na spravodlivé uplatňovanie Spoločnej poľnohospodárskej politiky vo všetkých členských krajinách po chystanom rozšírení EÚ.