Našou výhodou začína byť jedinečnosť výrobkov
V rebríčku mikroekonomickej konkurencieschopnosti sa v roku 2002 Slovensko umiestnilo na 42. mieste , v rastovej na 49. mieste. Pozície vybraných krajín podľa hodnôt subindexov globálnej konkurencieschopnosti.